Amanda

Sammanfattning - Augusti.
Jag har blivit riktigt dålig på att blogga, det känns som om det borde vara tvärtom just nu i och med min graviditet, men på något sätt glöms det bort. Därför tänkte jag sammanfatta augusti lite kort.
 
 
Denna månad inleddes med rutinultraljud. Vi var kanske inte riktigt överens om vi ville veta kön eller inte, men vi bestämde oss för att vi inte ville veta (Fredriks önskemål), jag däremot är lite mer av en planeringsmänniska och känner att jag hade velat veta. Fredriks ord "men, Amanda om du vet och inte jag så hade ju inte du kunnat dölja det" - helt rätt, haha! Ultraljudet gick bra, men jag hade ätit dåligt på morgonen och att sedan ligga där på rygg när barnmorskan trycker på magen.. det var inte bekvämt alls. Det såg bra ut och jag blev så imponerad av hur mycket man redan kan se, som om barnet har gomspalt eller inte, wow. Det slutade med att jag sa att jag kände mig lite yr, hon gick iväg för att hämta saft och vips så svimmade jag! Som tur var tog Fredrik emot mig. Jag har nog aldrig sett honom så rädd. Usch, otäckt. Efter den händelsen köpte jag en gravidkudde som tog upp halva sängen och jag sover som en prinsessa!
 
Jobbet har också satt igång och det var väl ingen vidare bra början för mig, massor med omorganisationen, men nu har det vänt och det känns genast mycket bättre! Jag är i både förskoleklassen och hos mina 3:or.
 
Vi har också varit på Dan och Louises bröllop och det var så fint! En rolig helg i Göteborg trots regnet. Tack för att vi fick vara med och ta del av er stora dag!
 
 
Jag har förresten fått en hel del onödiga cravings.. Det började med hallon, absolut inte frysta utan sådana där dyra färska hallon som man köper i ett litet plastpaket. Inte nog med det, suget efter hallonad och kinderchoklad är också några av mina laster jut nu. Jag trodde verkligen inte på sådant här, men jodå! Fredrik är så underbar så han smyger ofta ner färska hallon i korgen i mataffären.
 
 
Ingrid och Waller var förbi en fredag och det var verkligen på tiden! Vi har sedan sommarens början försökt få till en dag där vi alla fyra kan ses, men det har varit lättare sagt än gjort. Vilken bra dag det var. Den lördagen kom Anders och Gunilla förbi och då var det lite jippo här i stan, kortege av amerikanska bilar och vi hade första parkett från vår balkong. På söndagen firades Fredrik som fyllde 27 och då kom även Anna, Albin, Alfred och Olle förbi. Vi åt brunch och så åkte alla hem.
 
 
Veckan som varit nu har gått fort. I onsdags blev vi kattvakt till lilla Gymman. Hon fick ingen bra start hos oss eftersom det blev världens oväder på natten, strömavbrott i hela stan och hon låg längst in under vår säng. Riktigt obehagligt tyckte även jag att det var, vanligtvis brukar det vara lite mysigt med åska och blixtrar, men inte denna gång. Det pågick i timmar och så slog blixten ner i Östgötateatern så den började brinna. Jag kan verkligen se oss ha en katt, bara synd att vi båda egentligen är allergiska (mer eller mindre), jag har inte känt av det så mycket, men det gör Fredrik.
 
 
Denna månad har också gått fort, magen växer som den ska och den lille/lilla därinne rör sig för fullt - speciellt när jag ska sova. Jag har dessutom fått en massa fina namnförslag av mina elever. Igår fick jag dessa lappar av två elever som verkligen grubblat på namn åt mig. De hade suttit dagen innan och skrivit ner för att jag inte skulle glömma, så gulligt! Det är ju sedan ganska roligt eftersom jag är i två olika årskurser, de äldre barnen förstår ju mer och frågar hur jag mår och kommer med namnförslag medan de yngre säger saker som "jaha, fröken, har du fött barnet än?", "min mormors hund är också gravid"eller "Idag ser du verkligen jättegravid ut!".
 
 
Nu ska jag fortsätta mysa med Gymman, för på måndag blir hon hämtad av husse och matte.