Amanda

Julafton & juldagarna efter.
Denna julafton spenderades hos farmor och farfar med mamma, Alex och Fredrik. Det kändes verkligen skumt utan pappa, men på något vis kändes det som om han var med oss ändå, det tror jag att han var, på sitt sätt. Hur som helst, farmor hade stått i och lagat massor med mat som vi gladeligen åt, lite för fort.. Farfars underbara hovmästarsås, ååh! Massa mat helt enkelt, så man var lite sömnig lagom till Kalle Anka. Vi spelade kort och så byttes det julklappar. Därefter ytterligare fika så åkte vi hem och på kvällen bestämde vi oss för att åka upp i landet till Fredriks mormor tillsammans med Anna och Albin. 
 
Tanken var från början att vi skulle ha åkt på juldagen, tidigt på morgonen, men istället åkte vi mitt i julaftonsnatten. Vi var framme efter åtta timmars bilåkning i Brunflo. Vilket vinterland! Under juldagen blev det kalkonmiddag och julklappsleken med Fredriks föräldrar, syskon och kusiner med respektive. Jag kan ju säga att jag fick mig en hel del bra saker, en kökshandduk, två hängande prydnader, en litenn ficklampa, en ljuständare, en huvudkliare och en helskön giraffkudde! Många skratt!
 
Under dagarna vi var där har jag också åkt snöskoter för första gången i mitt liv, snacka om roligt!! Men tamej tusan, jag lyckades förfrysa fötterna och fick veta att det kan ta upp till flera månader innan de känns "som vanligt" igen. Tänk er att foten har somnat och den där stickande känslan uppstår, så känns det i mina stortår HELA TIDEN. Dessutom hade vi hela - 29,5 grader en dag, så ni som klagar på era minus nio ska icke klaga! Vi har också åkt pulka och de andra har åkt skidor som jag av någon anledning inte alls kände mig sugen på, men det får bli en annan gång. Den 29:e åkte vi hem tidigt på morgonen och nu inväntas det nyår. Trots en hel det ändrade planer så tror jag det kan bli väldigt roligt. 

 
VI HÖRS NÄSTA ÅR. GOTT NYTT ÅR!