Amanda

Förbannade halsfluss!
I fredags kände jag mig väldigt hängig, hade feber, halsont och mådde allmänt blä. Planen var väl att jag skulle kurera mig ordentligt under helgen och må bra igen på måndag. Värken i halsen blev bara värre och jag skådade dessa hemska vita fläckar i halsen. USCH. Jag ringde 1177, som påstod att det var ett virus, "Eftersom du är förkyld samtidigt så är det virus, det går över av sig själv. Ta ipren och strepcils". Så var ju inte fallet, idag ringde jag 1177 igen och berättade att mina besvär var oförändrade, DÅ skulle jag gå till vårdcentralen.
 
Där var jag idag, tidigt som attans. Sjuksköterskan och doktorn behövde nästan inte titta på mig för att konstatera - halsfluss. Solklar halsfluss till och med. Halsprov och blodprov togs. Jag fick även höra att jag hade något värde som inte riktigt var som det skulle, det låg på 52 när det vanligtvis ska ligga på 5... kan det vara sockervärdet? Hade knappt ätit eller drukit något och där och då blev jag ipressad fyra dextrozol. 
 
Nu har jag fått min fördömda penicilin och lite hostmedicin på det. Sedan var det visst Mariadagen och Fettisdagen idag, inget av det är väl direkt firat.. även om jag inte uppskattar vanliga semlor så önskar jag djupt att jag hade kunnat klämma i mig en sådan bara för att. Men det får helt enkelt bli diet av flytande slag, för vem har inte njutit av te, hallonkräm, proviva i kombination med blåbär-och nyponsoppa? Mmm..!
 
Smittfri på torsdag och jag hoppas verkligen att jag känner mig bra nog för att återgå till jobbet. Man blir verkligen galen av att gå omkring här hemma.
 
Så, mina vänner, se till att hålla er friska! Tvätta händerna med tvål och vatten istället för handsprit, håll för när ni hostar! Och, ta vara på när ni kan svälja som vanligt, you don't know what you got until it's gone (nu blev det lite djupt, men ni fattar vad jag menar).
 
Jag måste för övrigt dela med mig av bilden nedan, så jäkla bra alltså!